vedsalg-fra-storøya-til-bærum

Ved fra Storøen Gård i Hole i Buskerud har blitt solgt i generasjoner.

Kvalitetsved har blitt levert fra Storøen Gård i en lang årrekke. Som i tidligere tider produserer vi fortsatt – og i hovedsak – ved av trevirke fra Storøen Gårds egen skog.

Mindre regn gir ved med høy kvalitet

Klimaet i Hole er spesielt egnet for vedproduksjon. Det regner f.eks. 30% mindre her på årsbasis, sammenliknet med Oslo. Det gjør lavlandet i Hole til det nest tørreste området i Norge, og er derfor spesielt gunstig for produksjon av tørr ved – solrikt og med ”nordavind fra alle kanter”.

Veden som selges i år, har blitt tørket i 2 år og inneholder bare 10% fuktighet (målt pr. 1/10-2014). For at det skal være god og tørr ved, må fuktigheten være under 20% – ref. Norsk Ved.

Det begynte med ved i hele og halve favner

Nåvarende eier og driver av Kvalitetsved begynte for mange år siden å levere ved i hele og halve favner til lokalområdet. Etter at vedmaskin ble anskaffet, ble 1500 liters nettsekker og senere tilsvarende storsekker tatt i bruk. Fra 2014 selges også ved i 60 liter sekker på pall á 24 sekker.

Medlem av Norsk ved

Kvalitetsved.no er medlem av Norsk Ved. Norsk ved ble opprinnelig etablert som et forum for vedinteresserte. De har nå rundt fire og et halvt tusen medlemmer i Norge og utgir Norges eneste fagblad om ved, medlemsbladet ‘Norsk Ved’ fire ganger i året. Les mer om Norsk ved her.